ZATAR Lightboard

“Een praktische demonstratie van ZATAR als platform voor het verbinden van apparaten over het internet” 

Zatar Lightboard is een multi-color lichtbak die op afstand over het internet is in te stellen. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd op een board inloggen via een website vanaf hun eigen computer, smartphone of tablet. De lichtbak wordt real-time bijgewerkt en de gebruikers kunnen vanaf dezelfde website het resultaat zien via een webcam-feed. 

Zatar en Internet of Things 

Zatar is een internet of things cloud platform dat gebaseerd is op industriële standaarden. Zatar zorgt ervoor dat apparaten en sensoren hun eigen plek krijgen op het internet. Het ZATAR Lightboard maakt gebruik van Zatar. Dit houdt in dat, hoewel het board zelf en de webapplicatie door Cooking Fox zijn ontwikkeld, het bewaren en doorsturen van data door Zatar wordt beheerd. Cooking Fox heeft het lightboard voor Zatar ontwikkeld zodat zij de mogelijkheden van het concept ‘internet of things’ op een leuke en gemakkelijke manier kunnen demonstreren aan potentiële klanten. 

Platform met meerdere lightboards

Cooking Fox heeft in totaal drie lightboards voor Zatar ontwikkeld, waarvan er twee in Amerika zijn, in Chicago in het hoofdkantoor van Zatar, en bij het Zebra Technologies Innovation Center in New York, en waarvan één bij ons op kantoor hangt. Het hele jaar 2016 hebben gebruikers over de wereld gebruik kunnen maken van dit platform.

Door de kaart die real-time weergeeft van waar ter wereld gebruikers lightboards aanpassen, wordt weergegeven hoe veelzijdig en allesomvattend het internet-of-things daadwerkelijk kan zijn. 

De interactie is simpel en intuïtief gehouden, óók als er meerdere personen vanuit totaal verschillende locaties ermee bezig zijn.

Door de directe en real-time reactie van het fysieke object op de online interactie wordt het echt leuk om mee te spelen en te experimenteren.

 

Meer projecten