Buitenplaats Mobiel

"Ontdek de buitenplaatsen met een mobiele game"

Buitenplaatsen Mobiel is gewijd aan het ontsluiten van de buitenplaatsen van Kennemerland voor jonge, moderne gezinnen door middel van mobiele technologie. De game wordt ontworpen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud en hun ouders en grootouders, zodat zij gezamenlijk iets kunnen leren over de geschiedenis van de buitenplaatsen tijdens een bezoek op deze prachtige stukjes cultureel erfgoed.

Wat is een buitenplaats?

Rijke Amsterdamse stedelingen ontvluchtten in de periode 1600-1900 de drukke, stinkende stad en trokken zich in de zomer terug op hun weelderige buitenplaatsen. De regio Kennemerland kent nu nog vele buitenplaatsen. Helaas zijn in de tijd een hoop van deze bijzondere buitenplaatsen ook verdwenen. De buitenplaatsen die er nog zijn, blijven vaak relatief onbekend voor het grote publiek.

Mobiele speurtocht op locatie door het gebruik van beacons

Elke buitenplaats heeft zijn eigen unieke plekjes die iets vertellen over de geschiedenis en het verhaal erachter. Deze locaties kunnen worden gemarkeerd met een zogenaamde beacon, een bluetooth zendertje. Als een smartphone in de buurt is van deze beacon, wordt deze automatisch geactiveerd en zal de game iets vertellen of laten zien of horen over de lokatie. De kinderen die spelen krijgen tevens speciale opdrachten om te vorderen in het spel. Zo krijgen zij een leuke uitdaging en leren tegelijkertijd het verhaal van de buitenplaats.

Voor meer informatie: www.buitenplaatsmobiel.com 

Fotografie: Kenneth Stamp

 
icons_circle-hart.png

Voor kinderen is niets zo overtuigend als de kracht van verbeelding. Door de geschiedenis tot leven te laten komen in de vorm van mensen die met de kinderen praten, kunnen kinderen zich echt inleven met personen uit de geschiedenis en het leven op de buitenplaats.

icons_circle-brein.png

De verhalen van de buitenplaatsen dienen als inspiratie voor de mobiele game. Hierbij wordt het verhaal van de game zo waarheidsgetrouw mogelijk geschreven, zodat er ook daadwerkelijk iets van te leren valt.

icons_circle-hand.png

Door middel van beacons wordt de game gespeeld in de vorm van een interactieve speurtocht. Niet alleen beleven de spelers een spannend verhaal en leren iets over de buitenplaats, er wordt ook een speurtocht gehouden, waarbij de kinderen zoeken naar verloren voorwerpen die een betekenis hebben in het

 

Meer projecten